طراحی دکوراسیون داخلی،طراحی نمای مدرن،کامپوزیت،کرتین وال،فریملس،لوور آلومینیومی

۲ مطلب در ارديبهشت ۱۳۹۵ ثبت شده است

۲۲
ارديبهشت

بارهای اعمال به نمای کرتین وال

glass_curtain_wall_image

۱- بار مرده

بار مرده شامل وزن اجزاء و سازه کرتین وال است. برای مجموعه کرتین وال ، این بار شامل وزن اجزاء عمودی (Mullions) ، انکورها (Anchor)، و سایر اجزاء کرتین وال به علاوه اجزاء پرکننده آن است. بارهای مرده اضافی اعمال شده برروی کرتن وال ، نظیر آفتاب گیرها در طراحی اجزاء کرتن وال و قلاب ها مورد محاسبه قرار می گیرند.

 

۲- بار ناشی از باد

بار ناشی از باد حاصل وزش باد به سوی ساختمان است. لازم است که کرتین وال در برابر این فشار مقاومت کند چراکه وظیفه کرتن وال پوشش دهی و محافظت از ساختمان است.

بار ناشی از باد در مناطق مختلف جهان متفاوت است به طوری که در مناطق طوفان خیز ، بار ناشی از باد بیشتری وجود دارد برخی از اوقات در برخی از ساختمان های بزرگ یا به شکلی عجیب ، تحقیقات تونل بادی صورت می گیرد.

آزمایش تونل باد (Wind tonel) شامل ساخت مدل کوچک از ساختمان و محیط اطراف آن و قرار دادن آن در مجاورت باد و محاسبه فشار بار اعمال شده به ساختمان است که در این تحقیقات ، محیط اطراف نیز حائز اهمیت است.

 

۳- بارهای لرزه ای

لازم است که بارهای لرزه ای دز طراحی اجزای کرتین وال و انکورها (Anchor) لحاظ شوند. در بسیاری از موارد کرتن وال قادر است به طور طبیعی بارهای لرزه ای و بار اعمال شده به ساختمان را تحمل کند که عمدتا علت آن وجود فضای خالی (glazing infill) میان اجزای عمودی است. در تست های انجام شده ،نمای کرتین وال استاندارد قادر است تا سه اینچ ( ۷۵ میلیمتر) حرکت زمین را بدون آنکه شیشه ای شکسته شود یا نفوذ آب به درون کرتین وال صورت گیرد تحمل کند.

 

۴- بارهای ناشی از برف

بار برف و بارهای زنده (live loads) در نمای کرتین وال ها مورد بحث نیستند چراکه کرتن وال ها طوری طراحی می شوند که یا به صورت عمود یا اندکی مایل قرار می گیرند. در صورتی که زاویه دیواری از ۲۰ درجه بیشتر شود (زاویه با زمین) لازم است که بار ناشی از برف لحاظ گردد.

 

۵- بار حرارتی

علت عمده اعمال بارهای حرارتی به سیستم نمای کرتین وال آن است که آلومینیوم دارای ضریب انبساط حرارتی نسبتا بالایی است. این بدان معناست که نمای کرتین وال در فاصله بین دهانه طبقات با توجه به مقدار طول آن و اختلاف دما به اندازه ای دچار انبساط و انقباض می شود.

برای کنترل این انبساط و انقباض ،اجزای افقی اندکی کوتاه تر بریده شده و فضایی میان اجزای عمودی و افقی لحاظ می شود. در کرتن وال های یونی تایز به منظور جبران بار حرارتی ، فاصله ای میان هر یونیت (واحد) وجود دارد که برای جلوگیری از نفوذ آب و هوا به درون این فضا از درزگیرهای وایپر (Wiper Gasket)استفاده می شود.

 

۶- بار ناشی از انفجار

انفجار های تروریستی و پیش بینی نشده یکی از عوامل مهم شکستن کرتین وال ها بوده که نگرانی زیادی ایجاد می کند. با توجه به اینکه نمای کرتین وال در جداره خارجی ساختمان قرار دارد نخستین خط مقاومت در برابر انفجار و حمله بمب محسوب می گردد.

با این حساب لازم است که کرتن وال مقاوم در برابر انفجار به صورتی طراحی شود که فشار انفجار را بدون آنکه داخل نمای ساختمان نیاز به محافظت از آن را داشته باشد تحمل نماید. از آنجایی که بار ناشی از انفجار نیروی بالایی دارد که در زمان اندکی به کرتن وال وارد می شود، باید عکس العمل کرتن وال تحت بارهای دینامیکی موردآنالیزو بررسی قرار گیرد.

این بدان معناست که همزمان با اتمام طراحی و نصب ،آزمایش در مقیاس و مدل کوچکتر صورت گرفته و میزان مقاومت کرتین وال در برابر فشار انفجار مورد بررسی و آنالیز قرار گیرد. شیشه ضد انفجار نیز شیشه لامینه یا عایقی است که در هنگام انفجار بعد از شکستن از اجزای عمودی جدا نمی شود.

مزیت این شیشه آنست که در اثر انفجار در فضا پراکنده نشده و صدمات جانی به عابران اطراف ساختمان وارد نمی شازد. از این تکنولوژی در مناطقی که مستعد وقوع طوفانند به منظور محافظت در برابر پخش خرده شیشه ناشی از وزش باد استفاده می گردد.

http://www.agk.ir


برچسب: ، 
ادامه مطلب
۰۸
ارديبهشت


معرفی نمای کرتین وال

65342-6847941

نمای کرتن وال(Curtain wall) نوعی پوشش شیشه ای در سطح نما می باشد که در اصطلاح به آن دیوار شیشه ای نیز می گویند.کرتین وال جزو اجزای ساختمان محسوب نمی شود و تنها وزن خود را تحمل می کند و هیچگونه باری ناشی از وزن ساختمان را متحمل نمی شود.

از جمله مزیت های نمای کرتین وال عبور نور عمیق تری به داخل ساختمان است.

نمای کرتین وال در هنگام برخورد باد های افقی با ساختمان بار موجود را به سازه اصلی انتقال می دهد.

نمای کرتن وال از جمله نماهایی است که از ورود هوا و آب به داخل ساختمان جلوگیری می کند.کرتن وال از یک قاب آلومینیومی(اکسترود شده) و شیشه درون آن قاب تشکیل شده است.

تطابق ضریب انبساط حرارتی بین کرتن وال و دیواره ای که کرتن وال بر روی آن نصب می گردد از جمله نکاتی است که در نمای کرتین وال مدنظر قرار میگیرد.

میزان مصرف شیشه از جهت کنترل حرارت و دید بسیار مهم است و تأثیر به سزایی بر روی پارامترهای فوق می گذارد، لذا به منظور کنترل حرارت و سایر پارامترها از نماهای ترکیبی نظیر ترکیب پوشش های سنگی یا سرامیک خشک ، نمای کامپوزیت آلومینیومی ، لوور آلومینیومی (Louver)، نمای فریم لس ،پنجره های تهویه یا ونت (vents) استفاده می شود.

نمای کرتین وال باید به گونه ای طراحی شود که  که تمامی بارهایی را که بر روی آنها اعمال میشود تحمل کنند و به علاوه از نفوذ هوا و آب به درون ساختمان جلوگیری نمایند.

بارهای اعمال شده برروی کرتن وال توسط قلاب هایی که قاب کرتن وال را به ساختمان متصل می کنند ،به ساختمان منتقل می شوند و لازم است که در طراحی سازه ساختمان این بارها لحاظ شوند.

بارهای معمولی اعمال شده به کرتن وال عبارتند از :

۱- بار مرده

۲- بار ناشی از باد

۳- بار ناشی از زلزله

۴-بار ناشی از برف

۵- بار ناشی از حرارت

۶- بار ناشی از انفجار

http://agk.ir